Siapa Yang Nak Dapatkan STRATEGI Kembangkan Diri Yang Padu, Supaya Leadership Diri Semakin Bagus, Keyakinan Diri Bertambah Baik Berlipat Kali Ganda, Kerjaya Semakin Baik , Hubungan Keluarga Makin Erat, Sales Meningkat Naik serta Pelanggan Semakin Bertambah Walaupun Anda Baru Nak Start!

STRATEGI macam mana nak membaca serta menggunakan body language yang berkesan dalam hidup anda

kHAS UNTUK ANDA DIDALAM SEBUAH PROGRAM



TAHUN 2021 SEKARANG DAH BULAN OGOS,

apakah yang anda dah lakukan untuk tingkatkan kemahiran dalam memahami manusia?

Adakah anda dah memahami manusia disekeliling anda pada hari ini?



kita suka untuk berfikir bahawa kita hebat untuk melihat dan memahami bahasa badan (body language) seseorang manusia.. tetapi..

#1 Majoriti dari anda memang susah nak faham seseorang

Secara purata, hampir 80% manusia didalam dunia ini tidak faham maksud sebenar bahasa badan seseorang manusia lebih-lebih lagi mereka yang kerjayanya melibatkan untuk menguruskan manusia.

Yang mereka lakukan adalah main hentam jer memberi “sangkaan” atau “assumption” terhadap gerak badan seseorang manusia tersebut (Ini yang paling bahaya) 😰

#2 Manusia menipu sebanyak 2-3 kali dalam perbualan 10 minit

Secara purata, manusia menipu sebanyak 2-3 kali dalam perbualan 10 minit. 

Lebih menakutkan lagi, hampir majoriti kita warga di Malaysia, kebanyakkannya pernah menipu di rumah dan tempat kerja mereka sekurang-kurangnya 4-5 kali seminggu.

#3 Pentingnya ilmu ini

Mempelajari bagaimana untuk membaca dan menafsir tingkal laku nonverbal seperti ekspresi muka, gerak isyarat, pergerakan fizikal dan posisi badan adalah sebahagian dari komunikasi yang wajib anda kuasai.

Sampai bila nak hadapi masalah bila berhadapan dengan manusia?

5 "KEGAGALAN" Yang Sering Menghalang Diri, Kerjaya & Bisnes Anda Untuk "GROW"

#1 Susah untuk pengaruh Team & Keluarga Buat Macam Yang Kita Nak

Ramai diluar sana yang dari segi bisnesnya, ada team. Dari segi keluarganya, ada tanggungjawab. Tapi bila kita perhatikan betul-betul, ramai dikalangan mereka ini hanya seorang “Leader” yang suam-suam kuku.

Nak Pengaruh Team Untuk “GROW” bisnes pun susah, apa lagi nak ketuai keluarga jadi macam apa yang kita mahukan.

#2 Asyik Rasa Nak Marah Je Dengan Semua Yang Orang sekeliling Buat

Memang Betul “Sabar itu separuh daripada iman”. Tapi cakap memang senanglah.. Nak buat tu yang susah sebenarnya..

Kalau anda berfikiran begini, sebelum pergi berperang anda dah kalah terlebih dahulu. 

Nak jadi orang yang tenang, anda sebenarnya hanya perlu “Menguruskan Marah”. Bukan kerap memberi alasan itu takboleh ini takboleh.

Ingat, orang tenang selalunya akan menang.

#3 Kurang "Confident" Diri

Nak Bantu orang, anda kena bantu diri anda dulu. Kalau nak bantu diri sendiri pun tak yakin,

macam mana anda nak bantu orang?
macam anda nak bantu bisnes anda?
macam mana anda nak bantu hidup anda?

Orang yang kita tengok harini yakin sepanjang masa, mereka bukan dilahirkan begitu. Tetapi mereka mengetahui STRATEGI macam mana nak jadi yakin.

Itu KUNCI UTAMA dia sebenarnya.

#4 Tak tahu selaraskan dan adaptasi diri dengan keadaan-keadaan semasa lagi-lagi ketika berborak

Nak berborak? ada cara dan strateginya,
Nak menjual? ada cara dan strategi juga,
Nak mempengaruhi seseorang? pun ada cara dan strateginya!

Masalah ramai orang hari ini ialah mereka tidak pandai merungkai dan memanfaatkan setiap perkara tersebut mengikut kesesuaian tertentu.

Tambah lagi pula zaman pandemik ni, semua nak online.. Jumpa orang online, Berborak Online, Bekerja Online dan Menjual pun kena online sekarang ni. Jadi macam mana pula situasi dan adaptasi anda untuk dunia online sekarang? Kenalah mahirkan “Digital Body Language”.

#5 Nak cari role model yang sesuai, lebih-lebih lagi dalam komunikasi, kepimpinan dan bisnes tapi jarang-jarang jumpa yang sempurna ada semua.

Mungkin anda tak sedar, bagi yang beragama islam contohnya, anda ada seorang “role model” yang cukup gah dan hidupnya penuh dengan pengalaman perniagaan, kepimpinan, komunikasi dan leader yang bagus. Tak lain dan tak bukan, yang dimaksudkan disini ialah Baginda Nabi Muhammad S.A.W. 

Beliau terbukti seorang usahawan yang berjaya, beliau terbukti seorang pemimpin yang bagus, beliau terbukti seorang komunikator yang bagus.

Jadi mengapa kita tidak mencontohi beliau sebagai “role model” yang lengkap kesemua perkara yang anda perlukan?



KAMI PASTI ANDA MAHU LAKUKAN PERUBAHAN DALAM DIRI ANDA DAN MELIHAT MANUSIA DI SEKELILING ANDA DALAM HIGH DEFINITION (HD)!

JADI ANDA PERLUKAN TEKNIK DAN STRATEGI YANG BERKESAN!

JANGAN BAZIRKAN MASA UNTUK "HIDUP BIASA BIASA LAGI!"

Saya harap anda TERUSKAN BACAAN jika nak diri anda berubah ke NEXT LEVEL !

MEMPERKENALKAN

BODY LANGUAGE MASTERCLASS adalah program khas bagi membantu anda sebagai seorang kaunselor, Guru, Penjawat Awam, Team Leader, business Owner, ketua keluarga, Seorang Pekerja mahupun orang yang biasa-biasa tetapi mahu menjadi luar biasa

Kami nak jemput mereka yang hidupnya memerlukan mereka terlibat dengan manusia lain untuk dapatkan bimbingan yang tepat menggunakan strategi dan rahsia disebalik Bahasa Badan.

Mereka yang terlibat dengan JIN, itu kami takboleh tolong untuk kuasai.

Yang KAMI boleh tolong anda kuasai ialah ilmu Bahasa Badan Mempengaruhi yakni untuk tambahbaik diri, kerjaya dan menaikkan jualan anda melalui STRATEGI & LANGKAH yang bakal kami kongsikan.

Ada banyak ILMU & KAEDAH PENTING kami akan kongsikan kepada anda dalam
Body Language MasterClass.

Antara perkara yang akan anda pelajari:

1. Teknik Membaca Penipuan

- "Rule of Three" dalam membaca penipuan
- Mengatasi titik buta ketika membaca penipuan
- mengenalpasti 3 jenis penipuan
- kenali 2 kategori seorang penipu
- 4 rahsia menjadi seorang penipu yang hebat (anda perlu kenal setiap satu rahsia mereka)

2. rahsia menjadi individu yang sentiasa kelihatan yakin dan tenang

"If you feel stupid, you look stupid"

Keyakinan tidak datang dengan mengetahui semua perkara atau menjadi individu yang sentiasa betul. Tetapi ia datang dari kesilapan yang anda lakukan ketika anda salah. Jadi kami kongsikan kepada anda teknik untuk:

- Kelihatan yakin dengan menggunakan bahasa badan yang tepat.
- 9 faktor menjadi individu menarik (mengikut kekuatan anda)

3. rahsia membina hubungan baik dengan seseorang manusia

Untuk membina hubungan baik dengan seseorang, anda perlu membina hubungan baik (rapport) dengan seseorang. Namun kadangkala bila berhadapan dengan seseorang yang pertama kali anda berjumpa, anda tidak berjaya membuat hubungan baik tersebut.

Jadi kami kongsikan kepada anda:
- 5 Teknik praktikal bagi membina "rapport" dengan seseorang
- Kenalpasti 8 personaliti diri dan inventori (ujian personaliti) yang terbukti berkesan menggunakan O.C.E.A.N

4. Baca manusia macam baca buku

nak menjadi seorang individu yang berkarisma, anda perlu peka dengan manusia sekeliling anda. paling penting, anda perlu faham mereka secara menyeluruh dan antara cara untuk faham seseorang adalah dengan membaca bahasa badan mereka

Rahsia yang kami kongsikan kepada anda:
- apa 7 emosi asas seseorang manusia dan bagaimana cara untuk mengenalpasti setiap satu darinya.
- Strategi untuk membaca bahasa badan (body language) pada kEPALA, MATA, MULUT & TANGAN.
- 6 Bahasa Badan yang boleh menjatuhkan kredibiliti anda & bagaimana mengatasinya.

5. Strategi mengenalpasti kebenaran (bahkan mampu mengorek rahsia seseorang)

jika anda mampu mengenalpasti penipuan seseorang, maka anda juga perlu untuk mampu mengenalpasti kebenaran. Maka kami kongsikan teknik bagaimana untuk mengenalpasti kebenaran dengan:

- Teknik timeline ; susun bacaan bahasa badan anda terhadap seseorang secara berstruktur (ada template yang kami sediakan)
- kenalpasti kebocoran perkataan seseorang (verbal hotspot) yang sedang menipu dan cara menggunakannya kembali untuk mendapatkan kebenaran.
- 3 soalan yang perlu dielakkan untuk ditanyakan
- 8 Rahsia Teknik bertanya soalan yang tepat

siapa yang akan membantu anda ketika program ini?

PLF ZARIF ZULKAFLI

PLF Zarif Zulkafli

Merupakan Pakar Bahasa Badan (Body Language Expert) dan Juara Motivator Ikon Inspirasi Varsiti Peringkat Kebangsaan 2019. Berpengalaman luas sebagai Jurulatih Utama di Body Language Academy (Malaysia) & iDealismo Learning & Consultancy.

Sehingga Kini, beliau telah mengendalikan pelbagai bengkel serta seminar dan telah melatih ribuan golongan professional, usahawan, kakitangan kerajaan serta pelajar universiti / sekolah dalam menambahbaik skill komunikasi Non-Verbal (Body Language).

Pernah berada di beberapa kaca Televisyen seperti Astro Bernama bagi berkongsi topik “Bahasa Badan; Ikhlas ke kau ni?” dan TV3 sebagai panel bagi sebuah forum gen-y anjuran jabatan penerangan Malaysia untuk berkongsi kepakaran dalam bidang komunikasi Nonverbal (Bahasa Badan).

Muncul sebagai juara pertandingan ikon motivator inspirasi varsiti peringkat kebangsaan pada april 2019. Pengalaman di pertandingan tersebut sememangnya merupakan sebuah pengalaman yang berharga buat beliau. Dalam masa yang sama, beliau juga pernah muncul sebagai juara pertandingan “Young Leader Motivator Competition (IMaC) peringkat UTeM pada tahun 2018 sebelum melayakkan beliau untuk bertanding ke peringkat kebangsaan pada tahun yang sama.

Dalam Masa Yang Sama, Beliau Juga

insha allah, sedikit perbezaan pada Program ini yang bakal memberi IMPAK kepada diri anda..

antaranya

#1 Medium Online

Program akan dijalankan secara online melalui medium zoom 

#2 Cara Pembelajaran

Pembelajaran adalah melalui Video, Tulisan, Gambar dan Praktikaliti Keadaan persekitaran anda

#3 Lokasi Pembelajaran

Dimana sahaja anda berada, selagi anda mempunyai internet, anda boleh turut serta bersama.

Bila Program Akan Diadakan?

2 OKTOBER 2021
9.00 AM - 5.00 pM
PLATFORM ZOOM

Hari
Jam
Minit
Saat
MAAF PENDAFTARAN KINI DITUTUP BAGI MEMBERI LALUAN KELAS DIMULAKAN

Bersempena bulan hari Malaysia ini, berita baik untuk anda!

Kami menawarkan 3 promosi untuk anda

✔ Daftar Seorang

RM 249

(Seorang)

✔ Daftar Berdua

RM 159

(Seorang)

✔ Daftar Bertiga

RM 99

(Seorang)

Soalan Lazim

Untuk pembayaran melalui CDM, sila KLIK SINI untuk pendaftaran secara manual.

Untuk menggantikan tiket, anda perlu memaklumkan kepada Khidmat Pelanggan Kami SELEWAT-LEWATNYA 3 HARI SEBELUM TARIKH KELAS. Hubungi kami dengan KLIK butang Whatsapp DI SINI

Pastikan muat turun aplikasi ZOOM terlebih dahulu dan klik semula link tersebut. Sekiranya dah ada aplikasi ZOOM, pastikan aplikasi tersebut telah dikemas kini (updated)

NOTA: Anda disarankan tonton kelas ini melalui Komputer/Laptop untuk tontonan lebih JELAS

Untuk makluman, buat ketika ini program BLMC dijalankan secara online melalui aplikasi ZOOM Webminar.

Sekiranya anda mahu daftar bertiga tetapi tiada kawan, boleh hubungi kami dengan Klik link Whatsapp DI SINI

Segala perkembangan terkini kelas akan dimaklumkan setelah anda masuk ke group whatsapp Khas Peserta BLMC.

  1. Sebarang rakaman AUDIO, VIDEO, KAMERA atau seumpamanya tidak dibenarkan semasa Program Online berlangsung. Body Language Academy berhak mengambil tindakan ke atas peserta jika membuat sebarang rakaman semasa Program Online berlangsung.
  2. Penganjur MELARANG mana-mana pihak mengadakan program atau latihan seumpama program ini atau menggunakan nama dan kaedah seumpamanya tanpa kebenaran bertulis daripada Penganjur yang merupakan pemilik sah harta intelek berkaitan dengan program ini.
  3. Penganjur berhak membatalkan penyertaan peserta program yang mengingkari atau melanggari mana-mana syarat penyertaan yang dinyatakan dengan serta-merta dan yuran program tidak akan dikembalikan kepada peserta yang menyertai program.
  4. Pembayaran yang telah dibuat TIDAK akan dipulangkan
  5. Pihak kami tidak bertanggungjawab jika berlaku sebarang kerugian akibat anda membeli tiket daripada orang lain dan bukan dari website kami.
  6. TIADA RECORDING AKAN DIBERIKAN. Anda DILARANG untuk merakam dan mengulang siar kandungan Webinar ini di mana-mana medium samaada online atau offline.

Dengan mendaftar dan melakukan pembayaran, bermakna anda bersetuju dan tertakluk kepada terma & syarat di atas.

Perlukan bantuan? Sila Whatsapp Team kami di 016-242-2845

Scroll to Top