Siapa kami BODY LANGUAGE ACADEMY ?

Logo BLA Transparent

Body Language Academy (Malaysia) merupakan Akademi Pembangunan Kemahiran “Non-Verbal” pertama di Malaysia yang diwujudkan khususnya bagi membantu menambahbaik nilai dan kemahiran sosial dikalangan rakyat Malaysia terutamanya dalam kemahiran menggunakan ilmu Bahasa Badan (Body Language) yang tepat dan berkesan bagi menambahbaik hubungan, pengaruh, kredibiliti, serta komunikasi harian.

Setiap dari pelajar akan mengikuti PERJALANAN sepanjang berada di Akademi

TAHAP 1

9 Hari Mengenali Bahasa Badan / Body Language 101

9 Hari Bahasa Badan merupakan kelas yang dijalankan secara online bagi membantu memberi pendedahan kepada peserta berkenaan 300 asas pergerakan Bahasa Badan. Body Language 101 pula merupakan program secara berdepan.

9 Hari Bahasa Badan

9 Hari Topik Berbeza. Peserta dibantu dengan pendedahan Bahasa Badan dari kepala sehingga kaki.
Daftar sekarang batch-9

TAHAP 2

IMEJ, PEMAKAIAN, STYLE GAYA FIRST CLASS

Merupakan kelas yang dijalankan secara online / berdepan bagi membantu menambahbaik imej diri peserta. Peserta akan dibantu untuk di "Grooming" dan "styling" sebagai seorang professional.

IMEJ, PEMAKAIAN, STYLE GAYA FIRST CLASS

Dibimbing oleh pakar imej bertauliah dan rasai perubahan terhadap diri anda selepas program.
daftar sekarang sesi januari

TAHAP 3

body language masterclass

Selepas menghadiri 9 Hari Mengenali Bahasa Badan dan Imej, Pemakaian, Style Gaya First Class. Anda akan dipersiapsediakan untuk mempelajari teknik-teknik yang boleh terus diaplikasikan terhadap komunikasi sosial anda.

body language masterclass

Anda akan dilatih untuk terus mengaplikasikan cara nak buat dan macam mana nak buat.
Akan Datang

tahap 4

Certified professional body language analyzer

Program pensijilan / pentauliahan Pengamal Bahasa Badan Professional. Anda akan diberi pendedahan berstruktur terhadap ilmu Bahasa Badan secara mendalam dan teknik-teknik "advance" dalam membaca dan menggunakan Bahasa Badan secara tepat.

Certified professional body language analyzer

Tiada Pra-Syarat.
Daftar Sesi Januari Sekarang

tahap 5

Certified Professional body language (Master Practitioner)

Program Pensijilan / Pentauliahan tahap 2 (Pengamal Master). Anda akan didedahkan teknik-teknik yang lebih mendalam dan pengaplikasian bagi mempengaruhi seseorang melalui Bahasa Badan serta Komunikasi Verbal. Strategi diberi satu demi satu secara detail dan boleh terus digunakan.

Certified Professional body language (Master Practitioner)

Pra-Syarat : Perlu menghadiri Body Language Analyzer atau memiliki pentauliahan / pensijilan yang dilihat selaras dengan modul dan objektif Body Language Academy (Malaysia)
DAFTAR SESI disember SEKARANG

tahap 6 (OPTIONAL)

Certified Professional body language Trainer

Program Pensijilan / Pentauliahan tahap 3 (Jurulatih). Anda akan diberikan teknik-teknik dan bahan mengajar bagi membolehkan anda menjalankan program pentauliahan secara sendiri dan melayakkan diri sebagai salah seorang jurulatih di Body Language Academy (Malaysia)

Certified Professional body language Trainer

Pra-Syarat : Telah menghadiri Body Language (Master Practitioner) dan lulus penilaian semasa kursus tersebut.
DAFTAR SESI februari SEKARANG
Scroll to Top